Reuzenrad_foto1

Top 10 leukste pretparken in Nederland

Wist jij dat er ruim 120 pretparken in Nederland zijn? Voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje uit met het gezin, vrienden of familie. Maar wat zijn de leukste pretparken in Nederland? Hier vind je een overzicht van de top 10 meest bezochte attractieparken in Nederland.

10. Plaswijckpark in Rotterdam

In Rotterdam vind je het Plaswijckpark, een ruim opgezet familiepark. Dit park is een combinatie van vele grote speeltuinen, attracties en dieren. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven op de vele klimtoestellen. Met mooi weer lekker spetteren in de havenspeeltuin of zich ontpoppen tot ervaren bestuurder in de verkeerstuin. Daarnaast beschikt het park ook over mooie wandelroutes . Een absolute aanrader voor een dagje uit met kinderen.

9. Julianatoren in Apeldoorn

De Julianatoren in Apeldoorn is een leuk attractiepark voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Het park biedt meer dan 60 kinderattracties aan, variërend van sprookjesachtige ritjes tot spannende kinderachtbanen. En niet te vergeten, ontmoet Jul en Julia de muis tijdens een onvergetelijke dag in kinderpretpark Julianatoren.

8. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn bestaat uit ruim 30 topattracties geschikt voor het hele gezin. Dit park biedt voor ieder wat wils. Achtbanen, wildwaterbanen en een slidepark met maar liefst 11 glijbanen. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in Dreumesland. Een dagje pretpark in Avonturenpark Hellendoorn belooft een absoluut succes voor jong en oud.

7. Madurodam in Den Haag

Madurodam valt buiten de categorie “pretpark met achtbanen”, maar is juist daarom zo uniek. In één dag de meest bekende bezienswaardigheden van Nederland bekijken. Tot in de kleinste details is alles 25x zo klein nagebouwd. Je leert spelenderwijs meer over Nederland. Bestuur je eigen haven in Rotterdam, wordt piloot op Schiphol of stap in de schoenen van dj Armin van Buuren. Dit park is een ware trekpleister voor toeristen, maar kan ook als inwoner van Nederland absoluut niet overgeslagen worden.

6. Attractiepark Toverland in Sevenum

Laat je betoveren in de 6 werelden van het magische attractiepark Toverland. Met spectaculaire attracties en shows, spannende waterattracties, achtbanen en een bobslee wordt dit een dag om nooit te vergeten. Met wat slechter weer biedt het indoor gebied genoeg mogelijkheden tot vermaak. En in de zomer weer erg leuk door de vele fonteinen waarin gespeeld kan worden. Attractiepark Toverland trekt elk jaar veel gezinnen met jonge kinderen.

5. Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is van ponypark uitgegroeid tot één van de leukste pretparken van Nederland. Het thema van dit attractiepark is Wild-West. Slagharen heeft ruim 30 attracties en is geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast organiseert Attractiepark Slagharen vele shows en parades en kun je overnachten in het aangesloten vakantiepark. Perfect voor een leuke vakantie met kinderen.

4. Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Attractiepark Duinrell behoort tot de top 3 leukste pretparken van Nederland. Dit park is een combinatie van pretpark, waterpark en vakantiepark. Duinrell heeft meer dan 40 attracties en staat vooral bekend om het Tikibad; het grootste waterpark van de Benelux met meer dan 16 glijbanen. Tevens draagt de locatie bij aan een heerlijk dagje uit. Duinrell bevindt zich middenin de duinen en vlakbij het strand. Een aanrader voor iedereen die houdt van plezier, gecombineerd met rust en natuur.

3. Familiepark Drievliet in Rijswijk

Drievliet is een attractiepark gelegen in Rijswijk. Het park heeft in 1951 haar deuren geopend en begon als een speeltuin voor kinderen. Inmiddels is Drievliet uitgegroeid tot een familiepark, zeer geschikt voor gezinnen. Het park biedt volop mogelijkheden voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn zo’n 35 attracties waaronder 4 grote achtbanen. De populairste achtbaan is de Formule X. In 2 seconden bereik je een snelheid van maar liefst 70 km/h! Drievliet is ook heel geschikt voor leuke schoolreisjes of het vieren van je verjaardag.

2. Walibi Holland in Biddinghuizen

Hou je van achtbanen? Dan is Attractiepark Walibi Holland misschien wel het leukste pretpark in Nederland om naartoe te gaan. Hier vind je de hoogste, snelste en langste achtbanen van alle pretparken in Nederland. Met meer dan 12 spectaculaire achtbanen is dit een absolute aanrader voor de echte waaghalzen. Uiteraard zijn er ook wat attracties voor de wat minder grote durfals, zoals de Splash Battle en Crazy River. Daarnaast organiseert Walibi jaarlijks de Halloween Fright Nights, waarbij je de stuipen op het lijf gejaagd worden. Ga je voor adrenaline, ga dan naar Walibi!

1. De Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling is het grootste en meest bezochte pretpark van Nederland. In 2016 door een Amerikaanse website uitgeroepen tot leukste pretpark van de wereld! Een magisch attractiepark, beleef de mooiste sprookjesachtige werelden, bewonder spectaculaire shows of maak een ritje in spannende achtbanen. In de Efteling is elke attractie een ware beleving, geschikt voor alle leeftijden. Laat je meevoeren in deze wondere wereld en beleef sprookjes in het echt.