Aviodrome

Aviodrome Lelystad (-30%)

Wil je een spannend, leerzaam en betaalbaar dagje uit? Kom naar Luchtvaartmuseum Aviodrome Lelystad en ontdek een wereld vol vliegtuigavontuur. Met meer dan 100 vliegtuigen en genoeg te zien, doen én beleven is dit het leukste dagje uit met het hele gezin!

Reserveer nu tickets vanaf €11,90!

Bekijk deze deal

Tickets met korting

 • Dealoptie 1: Entreeticket Luchtvaartmuseum Aviodrome, 3 t/m 11 jaar (t.w.v. €16,95)
 • Dealoptie 2: Entreeticket Luchtvaartmuseum Aviodrome, vanaf 12 jaar (t.w.v. €18,95)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 2 jaar
 • Stap aan boord van de Boeing 747, waan jezelf een echte piloot in de vliegsimulatoren en neem een kijkje in de ruimte
 • Ontdek meer dan 100 vliegtuigen en helikopters 
 • Kijk je ogen uit in de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’
 • Voorwaarden
 • De voucher is geldig t/m 5 januari 2025
 • Reserveren is niet nodig
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee
 • Huisdieren zijn niet toegestaan
 • Luchtvaartmuseum Aviodrome is toegankelijk voor rolstoelen 
 • Betaald parkeren (€7,50 per auto)
 • Bekijk hier de actuele openingstijden

Luchtvaartmuseum Aviodrome

De tijd vliegt bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ word je meegevoerd langs bijzondere vliegtuigen en helikopters uit de geschiedenis. Je ziet er de 1e vliegtuigen van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, ontmoet Connie (Lockheed Constellation) en tante Ju (Junkers) en vele andere vliegende legendes. Stap vervolgens aan boord van de Boeing 747 en verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Wil je nog meer vliegtuigavontuur? Bezoek dan de 4D-film Skymania. Dé plek om jouw zenuwen op de proef te stellen.

Vlieg ook door de nieuwe expositie “Sneller dan het geluid” en breng straaljagers en straalmotoren tot leven. Je ontdekt er de allermooiste en meest bijzondere straaljagers ter wereld, zoals de allereerste van Nederland, de Gloster Meteor. 

Natuurlijk mag je bij Aviodrome Lelystad ook zelf vliegen. Door middel van leuke proeven weet je precies hoe een vliegtuig werkt. Tijd om een even te zitten is er bijna niet, want ook in de binnen- en buitenspeeltuinen ben je uren zoet! Voor wie echt de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Je wordt getoetst tijdens een vlieg-, sein-, kennis-, ogen- en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een piloten of stewardessen diploma.

Meer dan 100 vliegtuigen

In het enige luchtvaartmuseum van Nederland vind je meer dan 100 vliegtuigen en helikopters. Oude, houten vliegtuigen, helikopters, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen mag je zelfs van binnen bewonderen. En vergeet je niet omhoog te kijken? Ook daar is van alles te zien. Luchtvaartmuseum Aviodrome is daarom ook bijzonder interessant en leerzaam voor volwassenen. In Aviodrome vind je de vliegtuigen die je misschien wel in je kinderjaren voorbij zag vliegen of waar je jouw eerste vlucht in beleefd.

Kijk op aviodrome.nl voor meer informatie over jouw bezoek en activiteiten in de vakanties. Zo weet je precies wanneer er leuke evenementen georganiseerd worden. Nieuwsgierig? Kom naar Aviodrome voor een dag vol luchtvaartavontuur!

Meer musea met korting?

KortingsPret.nl verzamelt de leukste deals voor de beste prijs!

Deel deze tip:

Redactie KortingsPret
Volg ons
Latest posts by Redactie KortingsPret (see all)