GaiaZOO

GaiaZOO (-26%)

Maak een complete wereldreis in één dag bij dierentuin GaiaZOO in Kerkrade (Zuid-Limburg) en sta oog in oog met ’s werelds mooiste dieren zoals neushoorns, gorilla’s en flamingo’s. Verkozen tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland 2023’!

Reserveer nu tickets met 26% KORTING vanaf €18,50!

Bekijk deze deal

De deal

 • Entreeticket GaiaZOO (t.w.v. €25)
 • Gratis voor kinderen t/m 2 jaar
 • Scoor de leukste souvenirs in de GaiaSHOP
 • Oneindig plezier in speel- en klimparadijs DinoDome: Europa’s grootste indoor dinospeelpark
 • In GaiaZOO ontmoet je meer dan 150 verschillende diersoorten
 • Ontdek verschillende habitats, zoals de Savanna, Rainforest, Taiga en Limburg
 • In 2018, 2020 en in 2023 is GaiaZOO verkozen tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’!

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee
 • Bekijk hier de actuele openingstijden 
 • Bestel indien nodig, een parkeerticket op de website van GaiaZOO (€8,50)

Over GaiaZOO

Locatie

In het zuidelijkste puntje van Nederland ligt  één van de mooiste dierentuinen van Europa: GaiaZOO. Ervaar er met ál je zintuigen hoe bijzonder onze aarde is. Het uitgestrekte landschap, middenin een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied in Zuid-Limburg, zal je ongetwijfeld verwonderen. Je maakt een complete wereldreis in één dag en staat oog in oog met ’s werelds mooiste dieren zoals neushoorns, giraffen, gorilla’s en flamingo’s. In 2018, 2020 en in 2023 is GaiaZOO verkozen tot ANWB’s Leukste Uitje van Nederland!

Het park

Bij de ingang betreed je het park via het prachtige, nieuwe entreegebouw en bewonder je vanaf grote hoogte de mooie omgeving vanaf de nieuwe, 17 meter hoge, Toren van Gaia. Het wandelpad voert je daarna vanaf de ingang van de dierentuin naar de vier verschillende leefgebieden in GaiaZOO. Allereerst wacht het Hoge Noorden van de Taiga. Hier leven dieren die houden van de winterse kou, zoals de indrukwekkende gieren, speelse veelvraten en wolli­ge rode panda’s. Maar ook de lynxen en grijze wolven houden je hier nauwlettend in de gaten. Vervolgens bereik je Limburg­, waar de otter leeft en je in en rondom limburgHUIS kennis maakt met bijzondere Limburgse diersoorten zoals vuursalamanders, eikelmuizen en de met uitsterven bedreigde korenwolf. In het parkrestaurant Acacia voel je de zuidelijke gastvrijheid van mijlenver onder het geniet van een (h)eerlijke cappuccino, koffie of warme chocomel samen met een lekker stuk echte Limburgse vlaai.

Reis verder naar Savanna in Afrika voor een bezoek aan de witte neushoorns, de Afrikaanse leeuwen en de giraffen en leer meer over de kwetsbare positie van hun soortgenoten in het wild. De unieke Flamingo|Volière, waar 400 grote flamingo’s samenleven met verschillende andere bijzondere Afrikaanse vogels, is bij uitstek een bezoekje waard. Proost op het goede leven met een goed glas Afrikaanse wijn vanuit de sfeervolle SavannaLodge.

Vervolg je weg richting Rainforest, waar je naast de gorilla’s, dwergnijlpaarden en penseelzwijnen uit Centraal-Afrika een gloednieuw gebied tegenkomt: de Zuid-Amerikaanse Pampa & Patagonië. Je proeft er de magie van Zuid-Amerika middenin een ruig landschap met rotsen, stromende beekjes en pampagrassen en de vicuña’s, tapirs en nandoes voelen zich hier in hun element. Zie je de slingerapen en de geelborst capucijnapen tussen de boomtoppen van het Amazone-regenwoud vanaf het dakterras? Kom even tot rust bij de PampaLodge en geniet van verschillende Argentijnse lekkernijen, terwijl de kids de TreeTopTour ontdekken: het nieuwste klim-en klauterpad. De kleinste bezoekers zullen zich zeker niet vervelen tijdens een bezoek aan GaiaZOO. Ieder gebied heeft een eigen speelgelegenheid met spannende touwbruggen en hoge torens waar kids zich uren zullen vermaken. De kers op de taart is de overdekte DinoDome: het grootste indoor dino-speelparadijs van Europa. En vergeet bij de uitgang zeker niet een bezoek te brengen aan de gloednieuwe GaiaSHOP waar je de mooiste cadeau’s en souvenirs koopt.

Bereikbaarheid 

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en de actuele vertrek-/reistijden.
Parkeertickets dienen van tevoren online aangeschaft te worden voor €8,50 en zijn dus niet te verkrijgen aan de kassa. Tien parkeerplaatsen met laadpaal beschikbaar op het terrein.

Kijk voor meer informatie op de website van GaiaZOO. 

Deel deze tip: