Technopolis Mechelen

Technopolis Mechelen (-21%)

Het Vlaamse doe-centrum in Mechelen voor wetenschap en technologie

In Technopolis Mechelen schuilt om elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur. Het ene moment sta je in een enorme zeepbel en het volgende fiets je met vierkante wielen of hang je aan een omgekeerde jojo te bengelen. Als spelend leer je dat wetenschap verrassend leuk kan zijn en bovendien helemaal niet te moeilijk. Voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar is er ook het Kinder-doe-centrum.

Een bezoek aan Technopolis is niet compleet zonder live experimenten. Tussen de interactieve opstellingen worden er dagelijks demo’s gegeven waar je haren van rechtop gaan staan. Letterlijk! Daarnaast kan je in het weekend en tijdens schoolvakanties elke dag rekenen op een spectaculaire wetenschapsshow boordevol rook, vuur en knallen.

Voor wie graag de handen uit de mouwen steekt, zijn er tijdens schoolvakanties wetenschappe-leuke workshops in het Lab en Atelier.

Reserveer nu tickets met 21% KORTING!

Bekijk deze deal

Tickets zijn geldig t/m 30 april 2024.

De deal

  • Entreeticket Technopolis

Locatie

Technologielaan 1,
2800 Mechelen (gratis parking)

Bereikbaarheid

Je vindt Technopolis (heel toepasselijk) in de Technologielaan in Mechelen. Dat is vlakbij de afrit Mechelen-Zuid van de E19 en op een goeie 2 km van het station van Mechelen. Zowel met de auto, met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet kan je ons heel gemakkelijk bereiken.

Met de auto

Technopolis ligt langs de E19 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 10 Mechelen-Zuid en je rijdt rechtstreeks onze parking op. Kom je via Mechelen, dan rijd je best via de gloednieuwe Tangent. De parking is volledig gratis en er zijn ook laadpalen.

Met de fiets

Er zijn meerdere fietsroutes vanaf het station in Mechelen. Je kan via de Postzegellaan rijden of via de gloednieuwe fietsostrade die parallel met de Tangent loopt. Aan het station van Mechelen kan je heel eenvoudig een fiets huren. Je rijdt binnen via de Zemstbaan.

Met de bus

De bussen 282 en 682 passeren op regelmatige tijdstippen aan de Technopolis-halte. Deze bussen vertrekken aan het station van Mechelen. Van het station kan je ook bus 280, 551, 552 of 683 nemen tot halte Jubellaan en van daaruit te voet naar Technopolis gaan.

Met de trein

Neem de trein tot het station​“Mechelen” (niet Mechelen-Nekkerspoel). Van aan het station is het nog iets meer dan 2 kilometer wandelen tot aan Technopolis. Je komt toe via de Zemstbaan.

Deel deze tip: