Spoorwegmuseum korting

Spoorwegmuseum (-€5)

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven dankzij de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de koninklijke familie of maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express en in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Naast dat er in het Spoorwegmuseum uiteraard heel veel te leren valt over de geschiedenis van treinen en alles wat daarmee te maken heeft, kan je nu ook de toekomst bekijken! Nieuw in het Spoorwegmuseum is de presentatie over de Hyperloop: de trein van de toekomst. Deze vacuümtrein kan in een buis zonder luchtdruk snelheden halen van boven de 1000 km/u!

Reserveer nu tickets met €5 KORTING!

Bekijk deze deal

Tickets zijn geldig t/m 1 januari 2025.

De deal

  • Profiteer van €5 korting
  • Je ontvangt de ticket(s) direct in je mailbox
  • Tickets zijn te verzilveren t/m 1 januari 2025

Wat je moet weten

  • Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het Spoorwegmuseum. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor hulp- en blindengeleidehonden
  • Reserveren is voor een bezoek is NIET verplicht
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang

Openingstijden

Het Spoorwegmuseum is elke week geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur – 17.00 uur.

Locatie

Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht 

Bepaal hier jouw route naar het Spoorwegmuseum.

Bereikbaarheid & parkeren

Met de auto

Vul niet bovenstaand adres in in je navigatiesysteem, maar ‘Johan van Oldenbarneveltlaan 1, Utrecht’. En let op als je vanaf de A2 richting Amsterdam komt; volg dan niet Centrum/Jaarbeurs, maar Stadion Galgenwaard. Parkeren kan op het terrein van het Spoorwegmuseum. Hier kost een parkeerkaart €12.

Met het openbaar vervoer

Je kunt natuurlijk ook per trein naar het Spoorwegmuseum reizen. Hoe toepasselijk?! Vanaf Utrecht Centraal rijdt er ieder uur een trein naar station Utrecht Maliebaan, het eigen station van het Spoorwegmuseum. Je stapt dan midden in het museum uit – onvergetelijk!

Liever met de bus? Neem vanaf Utrecht Centraal bus 4, 8, 28, 50, 55, 73 of 77. Stap vervolgens uit bij halte Stadsschouwburg. Daarna is het nog een kleine 10 minuten lopen.

Plan van tevoren je reis via 9292.nl en kom niet voor verrassingen te staan.

Over het Spoorwegmuseum

Lees voor jouw uitje naar het Spoorwegmuseum onderstaande zaken goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je meteen goed voorbereid.

Mag ik mijn hond meenemen?

Nee, honden en andere huisdieren mogen niet mee naar binnen. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor hulp- en blindengeleidehonden.

Is het Spoorwegmuseum toegankelijk voor mindervaliden?

Het Spoorwegmuseum is goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Toch is het voor deze bezoekers helaas niet mogelijk om treinen en sommige attracties te betreden.

Wat is er allemaal te doen?

Loop langs wisselende tentoonstellingen en kom alles te weten over de wondere wereld van ‘het spoor’. Ook mogen ritjes in de verschillende attracties niet ontbreken en er worden geregeld evenementen georganiseerd.

Is er een speeltuin?

Jazeker! Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven en ravotten in dit museum. Er is een speeltuin, een Techlab en ze kunnen lid worden van kidsclub Rail Rookies.

Kan ik eten en drinken?

In het Spoorwegmuseum bevindt zich een restaurant. Hier kun je terecht voor koffie met wat lekkers, lunch en/of een borrel.

Kan ik blijven slapen?

Helaas, dat is niet mogelijk. Wel zijn er in Utrecht (en omgeving) genoeg mogelijkheden om een nachtje weg te gaan.

Meer musea met korting?

KortingsPret.nl verzamelt de leukste deals voor de beste prijs!

Deel deze tip:

Redactie KortingsPret
Volg ons
Latest posts by Redactie KortingsPret (see all)