Berenkuil Grolloo

Kindercamping de Berenkuil in Grolloo

Camping de Berenkuil is een kindvriendelijke 5-sterren camping gelegen in de natuurrijke omgeving van het dorp Grolloo, in de provincie Drenthe. De Berenkuil richt zich geheel op kinderen en is daarmee zeer geschikt voor families. Met een enthousiast animatieteam en uitgebreid animatieprogramma ontbreekt het de kinderen aan niets. Een verblijf op één van de ruime kampeerplaatsen of tot rust komen in de prachtige accommodaties zorgt gegarandeerd voor een ultiem vakantiegevoel! Ontspan volledig in de natuur, verken de omgeving of maak er een actieve vakantie van.

Over Camping de Berenkuil:

 • 5-sterren ANWB Top Camping;
 • Boscamping in Drenthe;
 • Autovrije camping;
 • Binnenspeeltuin en openluchtzwembad;
 • Recreatieprogramma 7 dagen per week.
Meer informatie

Kamperen

Kamperen bij de Berenkuil is verblijven op een ruime kampeerplaats in het Drentse natuurgebied. De kampeerplaatsen zijn zeer gevarieerd; je kunt kamperen tussen de jeneverbessen met alle ruimte voor jezelf of op een speels ingerichte veld met eigen speeltuintje. De kampeerplaatsen zijn volledig autovrij, waardoor het hele gezin alle ruimte heeft. Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een watertappunt, waterafvoer en 10 ampère elektra. 

Accomodaties

Naast kamperen kun je ook nog kiezen uit een gevarieerd aanbod aan accommodaties. Van een comfortabele blokhut en een luxe lodge tot een droomachtig verblijf in het Hans en Grietje Huisje. De accommodaties beschikken allemaal over een veranda of terras met loungeset of picknicktafel, zodat je ook kunt genieten van de prachtige natuur en het weer. De accommodaties bieden plek aan 2 – 6 personen. Het diverse aanbod aan overnachtingsmogelijkheden is in het bezit van alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Het aanbod van Landgoed de Berenkuil bestaat uit:

 • Blokhut (4 personen)
 • Podge (2 personen)
 • Hans en Grietje Huisje (4 personen)
 • Woody (4 personen)
 • Woody Plus (5 personen)
 • Bommellodge (5 personen)
 • Berenhut (4 personen)
 • Regenboodlodge (6 personen)

Meer informatie

Kindercamping Berenkuil beschikt over een breed scala aan faciliteiten voor jong en oud. Nabij elke kampeerplaats of accommodatie is een verwarmd toiletgebouw met kindersanitair. De faciliteiten op de camping zorgen ervoor dat niemand zich verveelt tijdens het verblijf. Er is een speelvijver, verwarmd openluchtzwembad, waterspeeltuin en een enthousiast animatieteam met een boordevol recreatieprogramma. Berenkuil biedt meer dan 25 speeltuinen verspreid over het terrein en wanneer het weer even tegenzit, kunnen kinderen altijd klimmen en klauteren in de binnenspeeltuin Tippedoki of in Het Berenhol, de recreatieruimte achter de binnenspeeltuin. Er is dus volop berenpret te beleven op het landgoed van de Berenkuil!

Binnenspeeltuin Tippedoki

Vlakbij Assen aan de rand van het mooie dorp Grolloo zit misschien wel de meest unieke binnenspeeltuin van heel Nederland. In Tippedoki kunnen kinderen spelen in een ware klimjungle, tot wel 10 meter hoog! Ga op avontuur en klim van boomhut naar boomhut via spannende touwbruggen, bereik de top van hoge klimboom en kies van daaruit weer een route naar een ander punt in de speeltuin. 

Binnenspeeltuin Tippedoki is geschikt voor kinderen vanaf 2 t/m 10 jaar. De speeltuin is opgedeeld in een gedeelte specifiek voor de kinderen t/m 5 jaar, het overige gedeelte biedt genoeg uitdaging voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voor ouders en begeleiders is er direct naast de binnenspeeltuin zitgelegegenheid. Het verkoopunt in Tippedoki verkoopt koude en warme dranken, koeken, snoep, ijs, broodjes en kleine gerechten.

* Tippedoki is in de periode tussen 29 maart en 1 september tijdens de vakanties (Pasen, Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en Zomervakantie) niet geopend voor dagbezoek en uitsluitend toegankelijk voor onze campinggasten.

Deel deze tip: