Escape the City Stadsspel

Dé nummer 1 City Game voor bedrijfsuitjes en teamuitjes in een stad naar keuze

Escape the City is een combinatie tussen een Escape Room én een City Tour. Dé manier om samen met je vrienden, familie of collega’s een stad te ontdekken. Los samen opdrachten en raadsels op, verdien aanwijzingen, bemachtig alle awards en bevrijd de stad! Het wordt gespeeld in groepen van 4 – 8 personen. Dit is de leukste manier om een stad te ontdekken, waar het verleden hand in hand gaat met het heden. Het enige wat je nodig hebt, is je telefoon – de app doet de rest. Het voelt alsof je op pad bent met een lokale gids, maar dan net iets spannender. Een stadswandeling wordt een interactieve speurtocht!

Elk spel is gebaseerd op een echte stadslegende of historische gebeurtenis. Tijdens het spel wordt het unieke verhaal van de stad onthuld, met een meeslepende route en uitdagende vragen die je kennis en creativiteit testen. Een gegarandeerde hit onder vrienden en een onvergetelijke ervaring voor families, vooral tijdens de schoolvakanties.

Bekijk deze deal

Escape the City Escape Room

Hoe werkt het?

Samen met je collega’s, vrienden of familie spreken jullie van tevoren af op de afgesproken startlocatie. De Escape the City spelbegeleider legt het spel uit en helpt jullie bij het opstarten van de app-game. Vervolgens moeten jullie met de app en spelmaterialen naar verschillende checkpoints verspreid door de stad, waar de checkpoints zich bevinden weten jullie alleen nog niet… Hiervoor moeten jullie diverse uitdagende escape games oplossen. Weten jullie alle checkpoints te bereiken en alle puzzels op te lossen? Dan winnen jullie Escape the City! Mocht het niet lukken, dan hebben jullie het niet gehaald. Wel krijgen jullie de mogelijk het spel af te maken.

Met hoeveel personen kun je spelen?

Het spel is te spelen vanaf 2 – 2000 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.

In welke steden kan ik Escape the City spelen?

Escape the City is nu beschikbaar in de meest bezochte steden van Nederland:

 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Nijmegen

Welke games zijn beschikbaar?

De moord op de burgemeester – 15+ personen

In groepen van 4 tot 8 personen worden jullie opgewacht door de technische recherche, want er is iets verschrikkelijks gebeurt… In de altijd zo vredelievende stad is een levenloos lichaam aangetroffen. De technische recherche heeft vastgesteld dat het om een moord gaat en heeft jullie opgeroepen de moordenaar te vinden!

 • Ga op zoek naar highlights in de stad om de moord op te lossen
 • Ontmasker de moordenaar met een recherchekoffer vol uitdagende games
 • Een bloedstollende moordzaak en escape room in één!
Meer informatie

Augmented Reality – 15+ personen

Een geheime organisatie heeft de stad gehackt en de macht overgenomen. Met de hack hebben ze toegang gekregen tot alle persoonlijke gegevens van de inwoners en kunnen die gebruiken voor kwaadaardige doeleinden. Ga met de Augmented Reality App-game de stad in en stop de organisatie voor het te laat is.

In deze unieke city game ga je in groepen van 4 tot 6 personen op zoek naar checkpoints in de stad. Bij iedere checkpoint open je je telefoon en zie je uiteenlopende AR-objecten met daarin originele escape games verwerkt. 

 • Ontdek de mogelijkheden met Augmented Reality en speel een te gekke escape game
 • Een bloedstollende spel vol verrassende elementen
 • Speel Escape the City ‘Augmented Reality’ in een dorp/stad naar keuze
Meer informatie

In welke talen is het spel beschikbaar?

Je kunt de games spelen in het Nederlands, Engels of Duits.

Hoelang duurt een spel?

Eén spel duurt ongeveer twee uur, dus je hebt nog genoeg tijd over voor andere leuke activiteiten in de stad. Je kunt het spel ook tussentijds pauzeren en dan gewoon weer verder gaan met de route.

Wanneer kan ik het spel starten?

Je kunt het spel na aankoop op ieder moment starten. De instructies hiervoor ontvang je per e-mail.

Over Escape the City

Al 10 jaar lang organiseert Escape the City de meest uitdagende en originele stadsspellen van Nederland en België, met als doel ieder bedrijfsuitje, teamuitje, vrijgezellenfeest of familiedag onvergetelijk te maken. Van kleine tot grote groepen en van Maastricht tot Groningen, al meer dan duizend groepen hebben afgelopen jaren Escape the City gespeeld.

Meer korting?

KortingsPret.nl verzamelt de leukste deals voor de beste prijs!

Deel deze tip: