Welke attractieparken zijn weer open in 2021?

Vanaf woensdag 19 mei mogen we weer naar een pretpark of dierentuin! Weliswaar gaan nog niet alle attractieparken open, maar voor de echte pretparkfans is dit natuurlijk heel goed nieuws! Welke pretparken en dierentuinen open gaan en welke attracties je in mag vind je hieronder.

De Efteling

Mark Rutte benoemde dinsdag tijdens de persconferentie al twee attracties van De Efteling als voorbeeld; “de Python kan open, want die staat buiten, Droomvlucht blijft dicht, want die attractie speelt zich binnenshuis af.”

Momenteel is De Efteling nog druk bezig met onderzoeken wat er wel en niet open mag. Waarschijnlijk blijven alle binnenattracties dicht en mogen de buitenattracties open (waaronder nog enkele twijfelgevallen).

Reserveer online je tickets

Walibi

Walibi in Biddinghuizen gaat op 21 mei open. De meeste attracties staan buiten, alleen Merlin’s Magic Castle en NeuroGen, een virtual reality-attractie, zijn binnen en blijven dus wel gesloten.

Reserveer online je tickets

Toverland

Toverland te Sevenum zal 19 mei haar deuren openen. Er zijn zes themagebieden, waarvan er vier buiten zijn en twee overdekt. De overdekte gebieden, waar meerdere attracties voor de wat jongere kinderen staan zoals onder meer een zweefmolen en draaiende theekopjes, blijven gesloten. Alle buitenattracties zijn weer toegankelijk.

Reserveer online je tickets

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen in Brabant is weer helemaal geopend. Wegens het maximum aantal bezoekers is het advies wel op tijd te reserveren.

Reserveer online je tickets

Attractiepark Slagharen

Vanaf zaterdag 22 mei is Attractiepark Slagharen in Overijssel weer open. Stap weer in een van de vele attracties of ga lekker spetteren in het waterpark Aqua Mexicana. Alleen het klimpark Black Hill Ranger Path blijft gesloten.

Reserveer online je tickets

Hellendoorn

Hellendoorn in Overijssel gaat op zaterdag 22 mei open. Daar zullen alleen Discovery Club (een interactieve darkride) en Rioolrat (een overdekte achtbaan), gesloten blijven.

Reserveer online je tickets

Drievliet

Vanaf 22 mei zal Drievliet in Den Haag weer open gaan. In Drievliet staan grotendeels alle attracties buiten. Alleen de Jungleshow, een voorstelling met poppen, en het CineMagic 5D Theater blijven gesloten. Maar alle andere 33 grote attracties zijn gewoon weer open voor publiek.

Reserveer online je tickets

Julianatoren

Een bezoek aan Pretpark Julianatoren in Apeldoorn kan weer vanaf 19 mei. Er heerst nog wat onduidelijkheid over de attracties die open gaan, maar de buiten attracties staan uiteraard op de lijst.

Reserveer online je tickets

Duinrell

Van maandag t/m vrijdag zijn de attracties in Duinrell niet allemaal tegelijkertijd geopend. Maar geen zorgen, verspreid over de dag kun je meerdere keren van elke attractie genieten. Doordeweeks is de wachtrij minimaal en koop je je kaartje het meest voordelig. De openingstijden van de attracties vind je bij aankomst.

Het Tikibad Buiten is bij goed weer geopend voor verblijfsgasten (t/m 9 juli alleen op za., zo. en feestdagen geopend).

Het Tikibad Binnen zal vanaf 9 juni weer geopend zijn (onder voorbehoud).

Reserveer online je tickets

Met korting naar een attractiepark in 2022?

Bekijk hier alle kortingen voor pretparken en dierentuinen