Corona

Openingstijden Pretparken Coronavirus

Het Coronavirus brengt heel Nederland in rep en roer. Dit geldt ook voor de pretparken en dierentuinen in Nederland. Hieronder vind je welke maatregelen er getroffen worden voor de pretparken in Nederland.

Welke pretparken zijn open ondanks het Coronavirus?

# Duinrell

Het vakantiepark van Duinrell blijft geopend, maar treft maatregelen voor het aantal bezoekers in het Tikibad. Er mogen maximaal 100 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in een tijdslot van 2 uur. Ook de schoonmaak en hygiëne wordt aangepakt. Restaurants en faciliteiten blijven geopend op het vakantiepark.

Voor daggasten zijn het Tikibad en winterattracties t/m 31 maart 2020 gesloten. Iedereen die voor een dag in die periode een ticket heeft gekocht via de webshop van Duinrell, kan deze kosteloos verplaatsen.

Nog geen ticket? Koop hier jouw ticket naar Duinrell

# Plaswijckpark

Plaswijckpark is momenteel geopend voor alle bezoekers. Met een oppervlakte van ruim 12 hectare is het park groot genoeg om maatregelen te treffen voor onderlinge afstand.

Verder zijn er extra hygiëne maatregelen ingesteld omtrent het desinfecteren van speeltoestellen. Ook staan op diverse plekken in het park desinfecterende handgels.

# Plopsa Indoor Coevoorden

Plopsa Indoor Coevoorden treft veiligheidsmaatregelen. Het maximaal aantal bezoekers wordt teruggedrongen van 3500 naar 950. Plopsa Group-directeur Steve van den Kerkhof verwacht dat de parkgasten in Coevorden hier de komende tijd weinig van zullen merken. “Het hoogseizoen is nog niet van start gegaan, de bezoekersaantallen van onze indoorparken overstijgen in deze tijd van het jaar zelden de grens van duizend personen die op hetzelfde moment binnen zijn.”

Welke pretparken sluiten de deuren door het Coronavirus?

# Efteling

In afstemming met de Brabantse Veiligheidsregio’s heeft de Efteling besloten om het gehele park te sluiten.

# Toverland

Toverland is in verband met het Coronavirus van 14 maart tot en met 27 maart 2020 gesloten. Als je al een ticket voor Toverland in je bezit hebt dat zijn geldigheid vóór 28 maart 2020 verliest, dan mag je dit ticket op een andere openingsdag tot en met 30 juni 2020 gebruiken.

# Madurodam

Madurodam heeft besloten met onmiddellijke ingang haar deuren te sluiten voor het publiek. De maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

# Slagharen

De poort van Attractie- & Vakantiepark Slagharen opent in 2020 later dan initieel gepland. De opening stond gepland voor vrijdag 27 maart 2020 en dat wordt nu vrijdag 3 april 2020. Er worden adequate maatregelen getroffen tegen besmetting en verspreiding van het COVID-19 in het Park. Er zal extra aandacht geschonken worden aan hygiëne- en desinfectieprotocollen en er zullen op verschillende locaties posters met hygiëne-maatregelen opgehangen worden.