Amsterdam Light Festival 2022-2023

Amsterdam Light Festival (-25%)

Te bezoeken vanaf 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 van 17.00 – 23.00 uur.

Beleef de 12e editie van het Amsterdam Light Festival met als thema Artificial Intelligence en digitale technologie en bewonder vele lichtkunstwerken langs de Amsterdamse grachten. Vaar met Lovers Canal Cruises een 6 km lange waterroute en bekijk alle kunstwerken vanaf het water. Onderweg vertelt de audiogids (in het Nederlands en Engels) je meer over de prachtige lichtinstallaties. Op de comfortabele en goed verwarmde boten van Rederij Lovers kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht.

Bestel nu tickets met 25% KORTING vanaf €9,95!

Bekijk deze deal

De deal

 • Rondvaart van ca. 75 minuten tijdens Amsterdam Light Festival
 • Overdekte en verwarmde luxe boot
 • Met een audiogids die je alles vertelt over de kunst en kunstenaars 

Voorwaarden en bijzonderheden

 • Geldigheid: op de door jou gereserveerde datum en tijd tussen 30 november 2023 t/m 21 januari 2024.
 • Reserveren: verplicht en moet minimaal 48 uur van tevoren worden gedaan. Volg de stappen op jouw waardebon.
 • Let op: zorg ervoor dat je 20 minuten voor vertrektijd aanwezig bent op de opstapplaats.
 • Opstapplaats: Stationsplein 8, 1012 AB, Amsterdam (vertrek vanaf Restaurant Loetje)
 • Thema: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.
 • Audio: de audio is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
 • Eten & drinken: mag niet aan boord meegenomen worden. Er is geen bar op de boot. Bij het LOVERS café kan je voor en na de vaart eten en drinken. 
 • Wifi: je kunt gratis gebruikmaken van wifi aan boord.
 • Duur: ca. 75 minuten. Wanneer het druk is op de grachten kunnen de tijden uitlopen.
 • Huisdieren: zijn niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden).
 • Mindervaliden: de boot is toegankelijk voor mindervaliden, mits je zelfstandig kunt staan en enkele treden in de boot op en af kan lopen. Kinderwagens en rolstoelen mogen niet mee aan boord.
 • Openbaar vervoer: de kade van LOVERS Canal Cruises ligt tegenover het Amsterdam Centraal Station, aan de centrumzijde. 
 • Parkeren: is mogelijk in de buurt tegen betaling.
 • Annuleren: mogelijk tot 14 dagen na aankoop. Na verzilveren is annuleren niet meer mogelijk. 

Locatie

De opstapplaats voor de rondvaart van Blue Boat tijdens Amsterdam Light Festival bevindt zich bij Amsterdam Centraal en Stadhouderskade 550. 

Opstapplaats
Stadhouderskade 501
1071 ZD Amsterdam
Routebeschrijving

Kijk voor meer informatie op de website van Blue Boat – Amsterdam Light Festival.

Over Amsterdam Light Festival

Tijdens de donkere wintermaanden brengt Amsterdam Light Festival licht in de stad. Kunstenaars worden gevraagd een kunstwerk voor het festival te maken, welke gezamenlijk een route op en langs de grachten vormen. Als non-profit stichting is het hun doel om bezoekers te verbinden en te verrijken. Dit is mogelijk met één van de vaar- of wandelbelevingen, waarmee je niet alleen je festivalbezoek verrijkt, maar ook direct de lichtkunst ondersteunt.

Voor Amsterdam Light Festival 2023-2024 hebben zij kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (ook wel ‘AI’) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat is de impact hiervan op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen? De verschillende perspectieven worden belicht tijdens Editie 12, met thema: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

De route bestaat uit meer dan twintig lichtkunstwerken van internationale kunstenaars. Van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers en alles wat daartussenin zit. Een diverse selectie dus. Zij gaan dieper in op de relatie met personal tech, de mobiele telefoon voorop – we kunnen niet meer zonder, maar soms wil je dat ding in de gracht smijten. Ook onderwerpen als zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture passeren de revue.

Vanaf donderdag 30 november tot en met zondag 21 januari 2024 zetten ze iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Afhankelijk van de dag, gaan de lichten om 22.00 of 23.00 uur uit.

Deel deze tip: