Apenheul

Apenheul € 2,50 korting

Wandelen door het prachtige bos in Apeldoorn met loslopende apen. Via deze online actie ontvang je € 2,50 korting op je ticket naar de Apenheul.

Koop je tickets bij de ANWB Webwinkel

De tickets zijn geldig tot en met 31 oktober 2021.

Apenheul

Apenheul is al 50 jaar hét leukste dagje uit tussen de loslopende apen! In dit prachtige groene park op de Veluwe beleef jij een unieke ervaring tussen ruim 300 apen. Een dagje apen spotten is nu nóg leuker. Heb jij het nieuwe dwergapengebied al ontdekt? Wandel langs het grootste insectenhotel ter wereld en hang de aap uit in de megagrote gorillakop in één van de vele speeltuinen. Kom langs en ontdek ook het vernieuwde huis van Naaap waarin je spelenderwijs alles leert en ontdekt over apen. Dit unieke apenpark blijft je verrassen. Nieuwsgierig geworden? Slinger snel naar Apenheul en feest mee!

Apenheul heeft bij drie gebieden aanpassingen gedaan om de veiligheid voor bezoekers én de apen goed te kunnen garanderen. Dit is bij de doodshoofdapen, de berberapen en bij het apenboompad. Deze apen zijn nog steeds op een mooie manier zichtbaar. Bij de doodshoofdapen hebben is dit wel op een hele bijzondere manier gedaan! Je wandelt via een megagroot houten doodshoofdapenhoofd een tunnel in die door het doodshoofdapengebied loopt. Om je te helpen speuren kan je bij de ingang een gratis apenspeurkaart meenemen.

Méér dan een leuk dagje uit

Apenheul zet zich wereldwijd in voor de apen en hun leefgebied in het wild. Veel apensoorten worden in het wild namelijk met uitsterven bedreigd. Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) steunt verschillende projecten om de dieren en natuur te beschermen. Bezoek je Apenheul, dan draag je hier automatisch aan bij.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen (0 t/m 2 jaar) hebben gratis toegang, maar dienen wel een € 0,00 ticket aan te schaffen.
  • Het entreebewijs kan ook gescand worden vanaf je smartphone of tablet.
  • Houd er rekening mee dat het ca. 10 minuten lopen is vanaf de parkeerplaats naar de entree van Apenheul.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij de parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos. Er is een ingang aan de Burgemeester Roosmale Nepveulaan en aan de J.C. Wilslaan. Een dagkaart kost € 8,80. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar bij de automaten op de parkeerplaats.

Coronamaatregelen Apenheul

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.