Carmina Burana

Carmina Burana (-€15)

Loading

Carmina Burana is vanaf 6 t/m 21 november 2023 nog één keer te zien op diverse locaties in Nederland

Over Carl Orff’s – Carmina Burana

Dirigent Raymond Janssen tekent, samen met het International Symphony Orchestra uit het Oekraïense Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’, wederom voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. In 2019, 2021 én 2022 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de populairste muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal.

Wegens het grote succes en de populariteit van deze productie komt er in november 2023 nog één keer een tournee door Nederland. Laat deze kans om dit indrukwekkende muziekspektakel te beleven niet voorbij gaan!

Reserveer nu 1e & 2e rang tickets met €15 korting!

Bekijk deze deal

De deal

 • Tot €15 voordeel
 • Meer dan 130 musici vertolken muzikaal meesterwerk
 • Meerdere locaties beschikbaar

Orkest en koor

Het majestueuze meesterwerk wordt onder leiding van Raymond Janssen uitgevoerd door het orkest met de gepassioneerde musici van INSO Lviv en het Oekraïense nationale koor ‘Dumka’. Dit professionele koor staat wereldwijd bekend om hun unieke koorklank. Het orkest bestaat uitsluitend uit jonge, zeer begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Nederland heeft dit orkest reeds een goede reputatie opgebouwd. In 2018, 2019 en 2022 onder meer met een spectaculaire uitvoering van ‘The Star Wars Suites’ van componist John Williams en in 2022 met de reeks “Symphony of Magic – The Music of Harry Potter Live”.

Initiatiefnemer van deze bijzondere concertreeksen in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten. Janssen is vooral een specialist op het gebied van Oost-Europese topmusici. Hij slaagt er telkens weer in om complete symfonieorkesten en koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Zijn inspanningen werden in november 2018 tijdens een speciale voorstelling in Het Concertgebouw bekroond met een culturele onderscheiding van Roemenië, die werd uitgereikt door de ambassadrice van dat land. Voor Janssen een belangrijke stimulans om door te gaan met de realisatie van unieke concerten. De tournee van de ‘Carmina Burana’ is daar een goed voorbeeld van.

 • Orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv
 • Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
 • Dirigent: Raymond Janssen
 • Solisten:
  • Veronica Anușca – sopraan
  • Valentin Roceveanu – tenor
  • Iordache Basilic – bariton
  • Eugen Kruk – Viool

Tijdsduur concert

Deel 1: 45 minuten
Deel 2: 65 minuten

Speeldata Carmina Burana

Het Beatrix Theater Utrecht
6 & 7 november: 20.00 uur
Jaarbeursplein 6A
3521 AL Utrecht

Haarlem Philharmonie
9 november: 20.00 uur
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem 

Amsterdam Het Concertgebouw
10, 12, 16, 17 & 20 november 20.15 uur
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam 

Eindhoven Muziekgebouw
13 & 15 november: 20.00 uur
Jan van Lieshoutstraat 3
5600 AX Eindhoven 

Groningen Martiniplaza
14 november: 20.00 uur
Leonard Springerlaan 11a
9727 KB Groningen 

Den Haag World Forum Theater
18 november: 19.30 uur
19 november: 14.00 uur
Churchillplein 10
2517 JW Den Haag 

Rotterdam De Doelen
21 november: 20.00 uur
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam

Meer informatie over Carmina Burana

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor-en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis.

Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2022 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt.

Deel deze tip: